Wie zijn wij?

Wij zijn Gospelkoor Miracles

Miracles is opgericht in november 1996 en bestaat uit enthousiaste, betrokken leden. Het koor bestaat uit een groep van diverse mensen, jong en oud, met en zonder religieuze achtergrond, die door het zingen van Blackgospelliederen het evangelie op een levendige manier uitdragen. Tijdens repetitieavonden, kerkdiensten en optredens ervaren we de leiding van Gods Heilige Geest en zijn we dankbaar dat we deel uit mogen maken van dit wonder. We mogen steeds ervaren dat we zijn als een parel in Gods hand.

Dirigent

Richard Schoonhoven werd op 18 mei 1993 geboren in Bremervörde (BRD). Als zesjarige begon Richard zijn muzikale leven met algemene muzikale vorming, trompetles en vanaf zijn tiende met pianoles aan de Streekmuziekschool NW. Veluwe te Elburg.

Al snel deed pianist Richard veel ervaring op bij de Meander Bigband en het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel. Zijn eerste koorervaring ontving hij bij het Meander Vocaal en het Zwols Vocaal Ensemble. Na zijn vooropleiding conservatorium behaalde hij in 2016 zijn eerstegraadsbevoegdheid voor Docent Muziek en Kunst Algemeen, met twee minors Film en Theater Compositie, aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

Tijdens zijn reis naar Zuid-Afrika (2015), waar Richard muzieklessen voor Word Music Box verzorgde, leerde hij de oprichters kennen van het Soweto Gospel Choir. Hieruit ontstond een bijzondere vriendschap. Na het behalen van de International Master Artist Educator aan ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem richt Richard zich op de inzet van kunst in hedendaagse
spanningsvolle contexten.

Naast artistiek en muzikaal leider van gospelkoor D-Vote en Gospelkoor Miracles is Richard Schoonhoven docent muziek, beeldende vorming, cultureel kunstzinnige vorming en cultuurcoördinator aan Het Element te Amersfoort, pianist, arrangeur, organisator en eigenaar van Moonyard Productions.

Moonyard Productions is producent van producties als Journey through Blackgospel, Echte Verhalen en de Meander Bigband South Africa Tour. Daarnaast was Richard als organisator eerder nauw betrokken bij de organisatie van het Vecht Gospel Festival, concerten van het Oslo Gospel Choir, Brian Doerksen, Jimmy Needham, LZ7, Salvador, Rend Collective, Soweto Spiritual Singers en de African Gospel Singers.

De band

Miracles heeft een eigen band die zorgt voor een strakke en enthousiaste begeleiding van het koor. Onze geluidstechnici, Menno en Marcel Warnaar zorgen ervoor dat het geluid bij optredens perfect geregeld is. Hedendaagse blackgospelmuziek is zeer divers en kan in verschillende muziekstijlen gespeeld worden, bijvoorbeeld soul, funky of caribean. Er zijn ook rustige, gedragen nummers met prachtige teksten. Onze professionele band zorgt ervoor dat al deze muziekstijlen te horen zijn op repetities en tijdens optredens.

Het bestuur

Alle zaken omtrent Miracles worden geregeld door een actief en betrokken bestuur. Op regelmatige basis wordt er vergaderd om zo alles in goede banen te kunnen leiden.

Het bestuur van Miracles bestaat uit de volgende leden: 

Karel van der LindenVoorzitter
Leen RoseboomSecretaris
Els van RooijenPenningmeester
Wil UittenbogaardAlgemeen adjunct
Cora VerburgAlgemeen bestuurslid
GEÏNTERESSEERD?

Ben je geïnteresseerd om samen met ons te
genieten van leuke, gezellige repetities en toe te werken naar mooie optredens? Of wil je ons boeken voor een optreden? Neem dan contact met ons op. We vertellen je graag meer over ons koor en de mogelijkheden voor optredens.

CONTACT INFORMATIE

Adres:
Forintdreef 9 3446 XP Woerden

Email:
info@gospelkoor-miracles.nl

Telefoon:
0348-415645